Dit zeggen auteurs

 

Ina Wijnberg:

“Vijf jaar werk ik al samen met Madelein Bol. Een geweldige samenwerking, mag ik wel zeggen. Niet alleen heeft het geresulteerd in het uitgeven van twee verhalenboeken, maar ook in een geweldige groei op het gebied van taal. Ik leer van Madelein op een mooiere manier verhalen schrijven en vertellen. Ik kan gerust zeggen dat ik, met alle schrijfervaring die ik daarvoor al opgedaan had, dankzij Madelein een betere schrijver geworden ben. Ik hoop nog vele jaren te mogen samenwerken.”

Boeken: Dag mevrouw Hartenkopje (2016); Kunst en Krul (2017).

Anneke de Jong:

“Ik heb met veel plezier samengewerkt met Madelein. Zij heeft naast een professionele ook een invoelende manier van begeleiden, die mij erg aanspreekt. Madelein is iemand die doet wat ze zegt. Ik wist het hele traject dan ook waar ik aan toe was. Daarnaast is zij iemand met aandacht voor waar ze mee bezig is. Dit zijn twee zaken waar ik erg veel waarde aan hecht.

Madelein fileert de tekst tot op de millimeter. Ze ziet geen dingen over het hoofd. Haar goed onderbouwde voorstellen nodigden mij uit om nog eens kritisch naar de tekst te kijken. De regie liet ze daarbij altijd bij mij. Kortom: heb je een manuscript en wil je dat er goed naar gekeken wordt zodat het resulteert in iets waar je blij van wordt, aarzel dan niet.

Tot slot: anders dan de werktitel van mijn boek, Maarten en de weg nergens heen, leidde de reis die Madelein en ik samen maakten wel degelijk ergens heen. Mijn eerste manuscript is een boek geworden waar ik ongelooflijk trots op ben. Ik heb geen seconde spijt gehad van de denkbeeldige reis die wij samen zijn aangegaan.”

Boek: Nergens is een land (2018).

Soomi De Bruijn:

“Ik heb Madelein via via ontdekt, een tijdje nadat ik mijn eerste (niet geredigeerde) boek had uitgegeven. Ik heb toen in één adem een tweede manuscript geschreven en dit besloot ik dus wel eerst aan iemand te laten lezen, om te corrigeren en te kijken wat er anders en beter kon. Madelein gaf en geeft goed onderbouwde adviezen, waar ik zeker wat aan heb gehad in de tijd die we nu samenwerken. Zo heeft ze me laten zien hoe ik mijn tekst net iets levendiger kan maken. Iets waar ik stukje bij beetje wel beter in begin te worden. We doen dit op afstand en dat gaat heel goed. Ik kijk ook, dankzij haar, nu vaker en met een iets meer kritische blik naar wat ik aan het schrijven ben en wat ik lees in boeken. Ik hoop in elk geval dat Madelein en ik nog wel een tijdje bezig blijven op deze manier.”

Boek: Spaghetti Carbonara (2021).

Daan Hoogbruin:

“Lieve gevestigde en aanstormende schrijvers, in de laatste zeven jaar heb ik drie boeken uitgegeven die ik met behulp van vrienden heb geredigeerd. Sinds twee jaar werk ik samen met Tekstbureau Bol. Madelein, de eigenaar, is een voortreffelijk luisteraar en heeft een mooi empathisch vermogen dat zij gebruikt om zich in te leven in mijn vele werken die ik haar stuur. Open en eerlijk geeft zij haar mening en als er werk bij zit dat zij slecht vindt, dan hoor ik dat. Zo’n soort attitude werkt inspirerend en zeer opbouwend.

Madelein en ik werken op dit moment samen aan mijn Omnibus die ik voor het einde van dit jaar hoop klaar te hebben. Dan gaat het boekwerk naar een vormgever en een drukkerij/binderij waar zij ook contacten heeft. Tekstbureau Bol is een ‘schrijvers heaven’ waar iedere schrijver beter wordt door de perfecte samenwerking tussen Madelein en haar schrijvers. Jouw nieuwe toekomst lees je tussen de regels.”

Boek: Wandelen met De Dood (verwacht 2022).

Frank van den Hoven:

Twee jaar geleden, aan het begin van de eerste corona-lockdown, voelde ik de urgentie mijn medemens te helpen. Dit wilde ik doen door het schrijven van een soort dagboek over mijn leven waarin ik de inzichten zou delen die ik opgedaan had met het overwinnen van mijn eigen crisissen. Echter, ik had nog nooit een boek geschreven en mijn taalkundige prestaties op de middelbare school waren niet hoopgevend. Toch was ik ervan overtuigd dat ik een inspirerend boek kon schrijven. Maar niet alleen.

Ik maakte kennis met Madelein en er was een klik. Rustig en aandachtig inventariseerde zij wat ik wilde. Nadat ik had aangegeven wat mijn doel was, waar mijn kracht lag én waar ik echt hulp bij nodig had, besloten we dat ze eerst eens mijn inleiding zou redigeren. Na het lezen van het geredigeerde stuk was ik om!

Schrijven doe ik hoofdzakelijk vanuit mijn hart, in een soort ‘trance’, niet lettend op hoe ik schijf, maar op wat ik de lezer wil meegeven. Madelein ging mij steeds beter begrijpen en aanvoelen, waardoor er teksten ontstonden die mij zelf iedere keer dat ik ze lees opnieuw raken. Ook was zij kritisch op de grote hoeveelheid informatie en transformeerde die tot de essentie. Er is een fantastisch boek tot stand gekomen dankzij onze samenwerking. De eerste reactie: ‘Het is  pakkend en makkelijk lezend geschreven.’

Ook heeft Madelein mij geholpen met de teksten voor de website en deze zeer nauwkeurig gecontroleerd. Het schrijven en onze samenwerking hebben mij zo geïnspireerd, dat ik inmiddels met een tweede boek ben begonnen. Natuurlijk weer in samenwerking met Madelein!

Boek: Wat ik kan, kun jij ook! (2022). Meer info: www.drfranky.nl